62P1216

Nyttige henvisninger og kontaktinformationer

Hvis De ønsker yderligere oplysninger om fredede og bevaringsværdige huse i Randers mv. kan De henvende Dem til følgende:

Ang. sagsbehandling og gode råd om fredede og bevaringsværdige i Randers kommune kan De henvende dem til Ark.maa. Peter Nielsen. Tlf. 89151586 eller email: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den..

ØnskerDe oplysninger om særlige udførelsesmetoder, når fredede og bevaringsværdige bygninger skal istandsættes, kan de henvende dem til Rådvad Centret. Tlf. 33 33 99 10 eller www.raadvad.dk.

Ønsker De oplysninger, om de særlige krav der stilles, når en fredet ejendom skal istandsættes eller søge om tilskud fra staten, kan De henvende Dem til Kulturstyrelsen. Tlf. 33 73 33 73 eller www.kuas.dk.

Ønsker De oplysning om Byfornyelse kan De henvende Dem til Erhvers- og Boligstyrelsen. Tlf. 33 46 60 00 eller www.ebst.dk.

Ønsker De oplysninger om turistattraktioner i Randers kan De henvende Dem til Turistforeningen for Randers og omegn Tlf. 86 42 44 77 eller www.visitranders.com.

Ønsker De oplysninger om Randers kommune kan de benytte Tlf. 89 15 15 15 eller www.randers.dk.

Ønsker De oplysninger om Randers Amts Historiske samfund kan De benytte Tlf. 86 43 02 11 eller www.historiskranders.dk.

Søger De oplysninger om historiske forhold i Randers kan De henvende Dem til Museum Østjylland, her kan De finde mange interessante og historiske oplysninger. Særligt henvises til afsnittet om Lokalhistorisk arkiv, her kan De finde mange Interessante oplysninger om - og foto af de gamle huse i Randers. De kan benytte tlf. 87 12 26 00 eller www.museumoj.dk.

Ønsker De oplysninger om landsforeninger for bygnings - og landskabskulturer kan De henvende Dem på telefon 70 22 19 99 eller www.byogland.dk.

Landsforeningen er en sammenslutning af de respektive bevaringsforeninger fra hele Danmark. Landsforeningen varetager fælles bevarings - og fredningsmæssige interesser og har indstillingsopret overfor Kulturarvsstyrelsen om fredninger og bygninger i Danmark.

Ønsker de oplysning om mulighed for at lånefinansere bevaringsarbejder i GI for ejendomme der er bindingspligtige, kan De henvende Dem til GI. Tlf. 82322300, www.gi.dk.

Webdesign: BUCHS AS